Huidige projecten | Trimbaan in Mariahout

Terug naar het overzicht

Werkgroep Trimbaan Laarbeek (inclusief bestuur):
Contactpersoon: Ton Leenders  lleenders@onsbrabantnet.nl
Hans Roestenburg. Roland van Hoof, Henrie Bouwmans, Gerard van Eijndhoven, Leo Biemans, Henk Schepers, Jo van Eijndhoven en Leida Leenders

Trimbaan Laarbeek is een initiatief van het winnende gezondheidsteam van de eerste gezondheidsrace in Laarbeek. Team Mariahout sleepte een mooi bedrag in de wacht en kon daarmee een start maken met het aanleggen van de trimbaan.

De werkgroep Trimbaan Mariahout won in 2013 het vrijwilligers-compliment van Laarbeek.

Regelmatig worden de trimattributen, de speeltoestellen en de stormbaan gecontroleerd door de vrijwilligers. Ook worden de paden takvrij gehouden.
Er kunnen zich nog altijd vrijwilligers aanmelden voor het maandelijks onderhoud.

Zorg om het Dorp vraagt een ieder die gebruik maakt van de trimbaan geen rommel achter te laten. Het is ook geen hondenuitlaat strook of fietspad.
Vernielingen kunnnen gemeld worden bij contactpersoon Ton Leenders of bij het secretariaat van Zorg om het Dorp.

Foto's van de opening en de werkzaamheden zijn te bekijken op tabblad Foto 2012 en later.

Helaas is de trimbaan ook onderhevig aan activiteiten van vandalen. In 2018 heeft de werkgroep de beschadigde picknicktafel en schommel weer hersteld nadat een auto deze geramd had. Met dank aan de continue inzet van de vrijwilligers. Zie foto's 2018.

PR bericht: opening Trimbaan Laarbeek op 04-11-2012

De nieuwe trimbaan is klaar!  Op zondag 4 nov. 2012 heeft de officiële opening plaats gevonden. Wethouder J. Briels, mevr. E.van Bree (GGD), G. Aarts (ZOD), T. Leenders (kartrekker Gezondheidsteam/Trimbaan) verzorgden de openingshandeling. Ruim 200 toeschouwers waren hierbij aanwezig, waaronder de vrijwilligers en de sponsors.

In het bos tussen Rooijseweg en Veghelsedijk is door enthousiaste vrijwilligers een trimbaan met oefentoestellen aangelegd. Via een 3-tal routes is 3 km aan paden aangelegd. Ook is er een ontmoetingsplek met een picknicktafel gerealiseerd. De kinderen kunnen naar hartelust spelen op de schommel, glijbaan, zandbak of kabelbaan.

Het Mariahoutse Gezondheidsteam uit 2010 was winnaar van de eerste Laarbeekse gezondheidsrace. Zij heeft, zoals beloofd, de handen uit de mouwen gestoken en onder leiding van captain Ton Leenders deze mooie baan gerealiseerd. Een groot compliment waard.

Een onderhoudscommissie zal de komende jaren de trimbaan onderhouden. Indien u sporen van vandalisme waarneemt, wilt dit dat dan melden bij het secretariaat van Zorg om het Dorp.

Terug naar het overzicht

Copyright © 2008 - 2021 Zorg om het Dorp Mariahout. All rights reserved. Website & Webhosting | The WebStudio