Huidige projecten | Natuur en Recreatie en wandelroutes

Terug naar het overzicht

Werkgroep 'Natuur en Recreatie; Onderhoud': Erik Barten, Gerard Bunthof, Peter Bekkers, John Heesakkers, Jos van Vijfeijken, Laurens van Deursen, Lambert Sanders en Andre van Hoof.
Contactpersoon onderhoud is Erik Barten
Email: erik@erikbarten.nl
Coordinatie: Ria Lindeman

Historie

Na de openining van de drie Ommetjes in 2011 en de onthulling van het wandelroutebord bij de kerk in 2015  en in 'De Hei' in 2017 is de maaiploeg uitgegroeid tot de werkgroep 'Natuur en Recreatie'. Onderdeel van de werkzaamheden is het onderhouden en maaien van de paden.  Ook de routebordjes worden geplaatst en vervangen indien dat nodig is.

Daarnaast is ook werkgroep Natuur en Landschap Lieshout/Mariahout is actief. Zowel bij het snoeien van de beplanting als het plaatsen van bankjes en routepaaltjes. Deze groep o.l.v. Henk Renders en Cees Dietvorst onderhoudt nauwe contacten met ZOD. 
In 2017 is een aanvraag ingediend voor een Toegankelijike Vennenroute Laarbeek. (Zie 'downloads' rechts op scherm onder de foto's). Het streven was dat als het Vossenbergven gegraven wordt de on verharde paden rondom de 2 vennen toegankelijk worden voor rolstoelen, rollators, kinderwagens. Dus bredere paden met een stevige ondergrond en goede afwatering. Eind 2019 zijn de paden breder gemaakt en is in 2020 de Vennenroute van 1.7 km met paaltjes en richtingsschildjes uitgezet. 

 

Heeft u tips over het onderhoud of over de verslechterde toestand en bewegwijzering van de wandelroutes geef dat dan a.u.b door aan secretariaat@zorgomhetdorp.nl

Terug naar het overzicht

Copyright © 2008 - 2021 Zorg om het Dorp Mariahout. All rights reserved. Website & Webhosting | The WebStudio