Huidige projecten | Natuur en Recreatie coördinatie

Terug naar het overzicht

Contactpersoon werkgroep 'Natuur Coördinatie': Ria Lindeman, email: r.lindeman@zorgomhetdorp.nl

Zorg om het Dorp coördineert de werkzaamheden en contacten ter onderhoud van het ZOD-wandelroutenetwerk rondom Mariahout. Activiteiten hiervoor vinden gedurende het gehele jaar plaats.
Zorg om het Dorp ontving voor deze coördinatie en realisering van het wandelroutenetwerk, in 2015 in Mierlo, de Erfgoedprijs van het Peelnetwerk. De coördinatie was in handen van Ger Aarts en Ria Lindeman.

Op 19 mei 2015 is bij de kerk in Mariahout een wandelroutebord onthuld met 9 wandelroutes. Dit is het resultaat van een twee en een half jaar durend project, waarbij de Ommetjes geoptimaliseerd zijn. Bovendien zijn er 4 nieuwe routes gecreëerd ten Zuid/Westen van Mariahout. En ook D'n Erpse Pad en de Janmiekesroute zijn opgenomen in het geheel. Alle routes zijn uitgezet met richtingschildjes op paaltjes.
De routes zijn voorzien van een 20 tal bankjes en 2 picknicktafels.
Routekaartjes zijn te downloaden via tabblad Toerisme en Recreatie.

Dit project is tot stand gekomenin samenwerking met de ZOD-Natuur- Onderhoudsploeg, SBB, Werkgroep Natuur en Landschap Lieshout/Mariahout. Ook de gemeente Laarbeek, Heemkundekring 'Hof van Liessent' en het Waterschap waren actief betrokken. Met dank voor de subsidies uit het Rabofonds, Peelnetwerk en Leefbaarheidfonds van de gemeente Laarbeek.

Terug naar het overzicht

Copyright © 2008 - 2019 Zorg om het Dorp Mariahout. All rights reserved. Website & Webhosting | The WebStudio