Huidige projecten | Eetpunt Buurthuis

Terug naar het overzicht

Gastvrouwen 'Buurtrestaurant': Jo van Uden, Tonnie Beniers, Marietje van der Linden, Maria Gilsing, Truus Kuijten 

Eén van de eerste speerpunten in de periode van 2000-2002, dus nog vóór de oprichting van vereniging Zorg om het Dorp in 2003, was het creëren van een eetpunt in het Buurthuis. Dit speerpunt is als één van de eerste ook echt gerealiseerd en inmiddels uitgegroeid tot het welbekende 'Buurtrestaurant'! 
Bij aanvang hebben vrijwilligers namens Zorg om het Dorp als gastvrouw opgetreden. Al snel bleek dat het organisatorisch efficiënter was om het aanmelden van gasten, het bestellen van het eten en het regelen van de bezorging in het Buurthuis en bij mensen thuis, door Stichting Welzijn Laarbeek (later ViERBINDEN) te laten verzorgen. En dan doen ze perfect.

De gastvrouwen in Mariahout hebben echter aangegeven, niet alleen namens ViERBINDEN, maar ook namens Zorg om het Dorp deze vorm van mantelzorg te willen blijven voortzetten. Zij zijn de bekende gezichten in ons Buurthuis en zorgen er voor dat de gasten zich op hun gemak voelen. Het bestuur wil ze daarvoor bedanken en dat doet ze door de dames jaarlijks uit te nodigen op de vrijwilligersavond van Zorg om het Dorp.

De organisatie van ViERBINDEN is in handen van Marie-Louise Wijnen. 
Wilt u zich aanmelden vooor het Buurtrestaurant of liever 'eten aan huis' laten brengen, neem dan contact op met ViERBINDEN : Tel. 0492-328800. Ook kunt u zich aanmelden via het Team Zorg en Welzijn Mariahout of het dorpsondersteuningsteam van Zorg om het Dorp wlke spreekuur houden in het Buurthuis. Zie home. Er wordt dan contact met u opgenomen.
Directe contactpersoon in Mariahout is dorpsondersteuner Nathalie Kortboyer.

In 2014 wonnen de dames het vrijwilligers compliment van Laarbeek.
Een mooie cheque van 250 Euro. Proficiat!

Terug naar het overzicht

Mieke met haar gasten in het Buurtrestaurant met de gewonnen cheque van 250 Euro 2012 Mieke van den Heuvel Gastvrouwen Tonny en Maria
Copyright © 2008 - 2021 Zorg om het Dorp Mariahout. All rights reserved. Website & Webhosting | The WebStudio