Nieuws | Mariavieringen Meimaand Lourdesgrot Mariahout

Afbeelding bij 'Mariavieringen Meimaand Lourdesgrot Mariahout'


Mariahout – Maria wordt vereerd in Lourdes of bij de Zoete Lieve Vrouw van Den Bosch, maar ook in het sfeervolle Mariahout wordt Maria in de Onze Lieve vrouw van Lourdesgrot geëerd. Jaarlijks wordt deze grot door ruim 35.000 mensen bezocht. Sinds de bouw van deze grot is Mariahout uitgegroeid tot een ware bedevaartsplaats.
Kopie van Lourdesgrot in Mariahout
In 1932 werd de parochie Onze Lieve Vrouw van Lourdes gesticht. Al direct bij de bouw van de kerk ontstond het plan om een kopie van de grot in Lourdes bij de kerk te realiseren. Snel na de bouw van de kerk kon deze grot ook ingezegend worden en kwamen de eerste bezoekers naar deze plek om bij Maria te bidden, hun noden neer te leggen en steun te vragen voor moeilijke momenten en tijden. Hierdoor is Mariahout uitgegroeid tot een van de bekende bedevaartsplaatsen in de regio.

Vieringen bij Lourdesgrot
Dit jaar willen we een oude traditie in ere herstellen door op alle zondagmiddagen in de maand mei om 15.00 uur een korte gebedsviering te houden bij de grot. Uiteraard wordt er aandacht besteed aan de verschijning van Maria aan Bernadette in de grot te Lourdes. De meimaand zal geopend worden met een Eucharistieviering op zaterdag 6 mei om 18.30 uur. Deze Mariaviering vindt uiteraard bij de Lourdesgrot plaats. U bent bij alle vieringen van harte welkom.

Terug naar het overzicht

Copyright © 2008 - 2021 Zorg om het Dorp Mariahout. All rights reserved. Website & Webhosting | The WebStudio