Nieuws | Zaterdag 30 april - Opening van meimaand

Afbeelding bij 'Zaterdag 30 april - Opening van meimaand'

Opening van de Mariamaand


Mariahout – Op 30 april is er bij de Lourdesgrot een eucharistieviering om de meimaand te openen. Met deze Mariaviering, aan de vooravond van de meimaand, wil onze parochiegemeenschap de jaarlijkse Mariatraditie voortzetten.
De maand mei wordt van oudsher de Mariamaand genoemd. Vele mensen brengen in deze maand een bezoek aan een bedevaartsplaats. Ook in Mariahout neemt de belangstelling voor de Mariadevotie in de meimaand extra toe. Er komen verschillende groepen uit diverse dorpen/steden een bezoek aan Maria in de Mariahoutse Lourdesgrot brengen. Zij hebben met hun eigen groep een speciale viering bij de grot. Maria neemt nog steeds bij vele mensen een bijzondere plaats in. 
Zaterdag 30 april om 18.30 uur viering bij de grot. Voorgangers pater Wester en diaken Beks. Muzikaal wordt deze viering verzorgd door het senioren orkest uit Lieshout. Samen met de voorgangers worden er gezamenlijk Marialiederen gezongen. In het kader van het Heilig Jaar zal het thema van deze Mariaviering ‘Barmhartigheid’ zijn. Bij slecht weer is de viering in de kerk. U wordt van harte uitgenodigd.


 

Terug naar het overzicht

Copyright © 2008 - 2021 Zorg om het Dorp Mariahout. All rights reserved. Website & Webhosting | The WebStudio