Nieuws | 18 februari 19.00 uur Mariaviering Lourdesgrot Mariahout

Afbeelding bij '18 februari 19.00 uur Mariaviering Lourdesgrot Mariahout'

Mariahout – Vanaf de heropening van de Lourdesgrot in 1999 wordt in februari, rondom de Mariakerk en de Lourdesgrot, de feestdagen van Onze Lieve Vrouw van Lourdes en van de Heilige Bernadette gevierd. 
 
Op 18 februari 1858 kreeg Bernadette Soubirous in het Franse Lourdes,  voor de derde keer een visioen van een in het wit geklede dame. Bernadette heeft in dat jaar als 14 jarige 18 keer een zo’n visioen gehad. De eerste op 11 februari en de laatste op 16 juli. De verschijning maakte zich bekend als ‘Immaculada Councepcion’, dat kon niemand anders dan Maria zijn, de moeder van Jezus.
Met haar bewering dat ze Maria had gezien, stuitte Bernadette op de nodige twijfel. In 1862 kregen haar verschijningen toch een kerkelijke erkenning van de bisschop van Tarbes. Vanaf dat moment groeide Lourdes uit tot de grootste bedevaartplaats ter wereld. Op talloze plaatsen, ook in Mariahout (1935), werd de Lourdesgrot nagebouwd.

Op donderdag 18 februari 2016 om 19.00 uur is er een speciale gebedsviering in de Onze Lieve Vrouw van Lourdeskerk, waarna de kerkgangers gezamenlijk naar de grot gaan om aan Maria een kaarsenhulde te brengen. De viering wordt voorgegaan door Diaken Hans Beks met twee lectoren. Samen met het oMase-koor worden er vanaf 18.45 uur gezamenlijk Marialiederen gezongen. U wordt hiervoor van harte uitgenodigd.


  

Terug naar het overzicht

Copyright © 2008 - 2021 Zorg om het Dorp Mariahout. All rights reserved. Website & Webhosting | The WebStudio