Nieuws | Gezellige Kermis in Mariahout

Afbeelding bij 'Gezellige Kermis in Mariahout'

Zorg om het Dorp Mariahout stimuleert activiteiten rondom de kermis!

Op zaterdag 14 juni is de kermis in Mariahout weer van start gegaan. Werkgroep ‘Kermis’, voortkomend uit het buurtverenigingenoverleg van Zorg om het Dorp, is wederom de kartrekker. Dit dankzij de vrijwilligers Miriam Berkvens, Jan Egelmeers, Twan van de Linden en Harrie van de Rijt! Dit jaar presenteerden zij zich in nieuwe polo’s met een speciaal door hen ontworpen logo. Met dank aan Saskia Egelmeers en Sander van de Rijt.

Voor alle doelgroepen van de jeugd zijn er activiteiten georganiseerd. Dit in goede
samenwerking met de kermisexploitanten en Agnes Franssen van de gemeente Laarbeek. Tijdens de opening werden de prijsjes (voor versierde katten en inschrijfbonnen) verdeeld via een
loterij. Kinderen met een winnend lotje werden getrakteerd op een tas vol verrassingen en munten voor de kermisattracties.
De officiële opening werd ingeleid door de jeugdtoneelgroep van Mariahout. ‘Keizer’ Bart van Turnhout vertelde over het toneelstuk dat deze zomer in het Openluchttheater in Mariahout te zien is. Met toneel en dans werd alvast een tipje van de sluier opgelicht. ‘De nieuwe kleren van de keizer’ wordt gespeeld op 12, 21 en 31 juli. Zorg om het Dorp biedt de mogelijkheid voor ZOD-leden om met een gratis ledenbon, hierbij aanwezig te zijn. Dat geldt ook voor nieuwe leden. (Lidmaatschap ZOD is 10 Euro per huishouden). Opgeven kan tijdens de openingstijden van de bibliotheek (woensdag 16.00 – 20.00 uur) in het Dorpsservicecentrum in het Buurthuis.

De kermis werd officieel geopend door weth. van Zeeland en harmonie St.Cecilia bracht ’s avonds nog een muzikale hulde. Het werden mooie dagen, zeker ook met het nieuw georganiseerde darttoernooi in de Oranjebar en de jeu de boules kermis-competitie.
Zorg om het Dorp wil allen bedanken voor de spontane inzet om de kermis in Mariahout voor alle doelgroepen interessant te maken.
Een impressie: zie tabblad 'Foto's'.

Terug naar het overzicht

Copyright © 2008 - 2021 Zorg om het Dorp Mariahout. All rights reserved. Website & Webhosting | The WebStudio